четвъртък, 19 май 2016 г.

Комбинираното висше образование – Номер 1 във Великобритания в момента

Висшите институции във Великобритания измислят все по-модерни начини на обучения, така че да отговарят на изискванията на все повече чуждестранни студенти.
В момента една от най-търсените форми на образование от чужденци e комбинираното образование, което включва лекции и упражнения, комбинирани с онлайн консултации с лектори, форуми за студенти, чатове и социални мрежи.
Този вид образование ще продължи да се развива из цяла Европа, тъй като позволява на
чуждестранните студенти да имат постоянен достъп до университета, дори когато не са във Великобритания. Също така е добър вариант и за работещи.
Университетите, които предлагат този вид обучение, използват широко разпространени хардуери и софтуери – Skype, микрофони, форуми, видео камери и други.
В момента това е един и от приоритети на правителството - да окуражава създаването на такава инфраструктура на университетите, която позволява такова дистанционно обучение.
Един от най-известните университети, които предлага този тип образователни програми, е Открит Университет (Open University, OU). В момента в университета има 7000 учителя, които предлагат най-различни онлайн курсове, използвайки тези нетрадиционни методи на обучение. Откритият университет предлага специален вид дистанционно обучение, комбинирано дистанционно обучение. Това означава че студентите имат достъп до:
•             Помощ от учители или онлайн форуми при нужда от материали, занятия или домашни;
•             Контакт с другите ученици по време на упражнения или чрез онлайн конференции, социални мрежи, неофициални групи и различни събития, организирани от университета;
Професорите казват, че по този начин е много лесно да се явяват на лекция, тъй като не трябва да пътуват, не губят време и не харчат излишни пари.
Този вид обучение е популярен за обучение на чужди езици чрез аудио конференции, а в часовете по математика се използват магнитни дъски , които се виждат от всички присъстващи на онлайн лекцията, които са в комфорта на техните домашни компютри.
Доста университети предлагат комбинирани обучения, за да предотвратят изолацията на изцяло дистанционното обучение.
Другата причина този вид образование да e толкова известно е, че много чуждестранни ученици искат да получат диплома от английски университет, но поради различни причини не могат да живеят във Великобритания.
За повече информация за този вид образование се свържете с нас и ние ще Ви разкажем в повече детайли за всичко, от което се интересувате.
Около 70% от учениците избрали тази опция за образование работят или на пълен работен ден или почасово.

Няма коментари:

Публикуване на коментар