четвъртък, 19 май 2016 г.

Образованието във Великобритания

За прием във висши учебни заведения във Великобритания не се изиксва конкретен изпит, като изключение правят само някои специалности по изкуства.
Критериите за прием в университет са ниво на владеене на английски език, оценките от дипломата за средно образованиe и мотивационно писмо.

Двата основни изпита, които повечето кандидат-студенти държат са IELTS (Тhе International English Language Testing System) или TOEFL (The test of English as a Foreign Language). Има и най-различни алтернативи на тези два основни изпита, като FCE, CAE, CPE, BEC, ILEC, като изпитите се различават по формат и по разпознаваемост по света.
Ние можем да Ви подготвим за всеки един от тези изпити, както и да Ви насочим къде да положите самите изпити по всяка една система.
Общоприетият начин за кандидатстване в университетите е чрез UCAS ( Universities and Colleges Admission Services), като повечето университети, които приемат чуждестранни ученици, приемат документи и директно към тях.
Чуждестранните студенти във Великобритания имат право да работят докато учат, като за тази цел си изкарват специална жълта карта. Това отнема около половин година, така че, ако сте решили да работите докато учите, се свържете с нас възможно най-скоро, за да се заемем с това. На всеки един ученик е разрешено да работи до 20 часа седмично по време на семестрите и на пълен работен ден през ваканциите. Студентите не плащат данъци на заплатите си.

Ние можем да Ви помогнем много за намирането на работа – нашите консултанти от лондонския ни офис имат дългогодишен опит с намирането на работа на млади професионалисти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар