четвъртък, 19 май 2016 г.

Градски живот във Великобритания

Лондон, столицата на Англия, е най-големият град във Великобритания с близо 8 милиона население. Културата, магазините и нощният живот в Лондон привличат около 30 милиона британци и чужденци на година и е основно място за студентите.
Освен Лондон, градове като Бирмингам, Бристол, Манчестър, Ню Касъл, както и другите столици като Белфаст (Северна Ирландия), Единбург (Шотландия) и Кардиф (Уелс) също имат модерни центрове с много магазини, нощен живот и туристически атракции.

Историческите градове във Великобритания като Йорк, Бат, Кантърбъри, Екзетер и Честър предоставят различно изживяване за учениците. В някой от тях се намират най-старите сгради във Великобритания. В Йорк примерно, може да посетите 900 годишната катедрала, да се разходите около руините на замък от 13 век и да видите останките от Римските стени. Понякога самите университети имат впечатляваща история, която често е останала дори и в начина, по който те се управляват и до днес.

С дългата си хиляди километри брегова линия, Великобритания предлага интересни места,където можете да учите до морето. Места катo Портсмут, Ливерпул, Кардиф и Брайтън или градове като Сент Андрюс в Шотландия, Абъристуит в Уелс и Фалмут в Корнуел, навсякъде има известни и силни университети. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар