четвъртък, 19 май 2016 г.

Придвижването във Великобритания

Транспортната инфраструктура във Великобритания е отлична, така че един път като сте пристигнали благополучно, лесно ще можете да посетите всички основни атракции и да откриете някои от културните наследства на страната.
Ученически намаления
Ученически намаления има на влаковите и автобусните пътувания във Великобритания. Ако учите или сте под 26 може да си купите карта за влак за 16-25 годишни. Тя струва
£28 годишно и Ви дава намаление на 1/3 от пътуванията Ви с влак. За £10 отгоре, имате достъп и до автобусните намаления.
Карането на кола
Като студент може да карате кола с книжката от Вашата държава за 12 месеца.
Влакове:
Влаковете във Великобритания са най-бързият начин за придвижване в страната. Има модерни влакови линии не само между големите градове, но и между по-малките.
Повечето влакове имат климатици и електрически контакти, така че да можете да си включите телефоните и компютъра. Често има и безжичен интернет, който или е безплатен или трябва да се заплати малка такса за използването му.
Много места във влаковете разполагат с масичка, така че ако имате да си доработвате нещо, ще ви е лесно да го направите.
Можете да си запазвате билети или да видите разписанията на влаковете на следните адреси:
www.nationalrail.co.uk or
или можете да се обърнете към нас, да го направим за Вас.

Автобуси:

Това е най-евтиния начин да се придвижвате из Великобритания, но разбира се отнемат повече време отколкото с влак.

Във Великобритания много се тачи карането на колело. Има велосипедни алеи почти навсякъде. Колелото е евтин и интересен начин да се придвижвате. Проверете в www.gumtree.com или в местните вестници, ако искате да намерите евтино колело втора ръка.

Пътуване със самолет:

Авиолинии като Easy Jet‘ и Ryanair‘ често предлагат евтини вътрешни полети.

Пътуване в столицата  - автобусната и метро мрежата в Лондон са едни от най-добрите и големите в света. Купете си предплатена Oyster карта, за да спестите пари от пътуването си. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар